Hoe zijn (wettelijk) taxitarieven opgebouwd?

De kosten voor een rit met een straattaxi(word gereden op taximeter) hangen af van; het starttarief, de afstand en de duur van de rit. Voor al deze onderdelen geldt een maximumtarief. Dit tarief voorkomt dat u als klant teveel moet betalen.

Een taxibedrijf of -chauffeur stelt zelf de tarieven vast. Hij moet deze vermelden op de tariefkaart in de taxi. De tarieven mogen niet hoger zijn dan de maximumtarieven.

Rekenvoorbeeld van een taxirit

Stel u maakt een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt. Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren zou deze rit kosten:

-starttarief € 4,02

-kilometertarief 7 X €2,96= €20,72

-tijdtarief 15 X € 0,49 = € 7,35

In totaal is dat € 32,09

Vertraging tijdens de taxirit

De kosten van een vertraging tijdens de taxirit wordt eerlijk verdeeld tussen het taxibedrijf en de klant. Als u in de file komt, moet u dus meer betalen. Gaat de rit heel snel, dan bent u juist goedkoper uit.

Wachttarief taxi

De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dit heeft afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt. Het wachttarief is € 45,33 per uur.

Kosten vergelijken

De tarieven staan op een tariefkaart, die achter een van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet goed leesbaar zijn. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de taxi. Zo kunt de kosten van de taxi s vergelijken.

Vaste tarief

Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. U moet de vaste prijs afspreken voordat de taxirit is begonnen.

*Het is bij ons ook mogelijk om vervoer tot 8 personen te boeken.

 

Hieronder een overzicht van onze vaste tarieven naar Schiphol. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met ons.

Utrecht-Schiphol  €85

Maarssen-Schiphol €80

Nieuwegein-Schiphol  €90

Houten-Schiphol  €92,50

Vianen-Schiphol €95

Zeist-Schiphol €95 

Ijsselstein-Schiphol  €90

Bilthoven-Schiphol  €95

Bunnik-Schiphol  € 95

De Meern-Schiphol  €85

Vleuten-Schiphol €85

Maartensdijk-Schiphol  €95

Groenekan-Schiphol  €95

 Deze aanbiedingen zijn het hele jaar door van toepassing behalve bij extreme weeromstandigheden of calamiteiten. De prijzen zijn voor een enkele rit .

×